Steunkousen Aantrekken: Hulpmiddelen voor Dagelijks Gebruik

Steunkousen Aantrekken: Hulpmiddelen voor Dagelijks Gebruik

Het dagelijks aan- en uittrekken van steunkousen of andere strakke sokken kan voor velen een lastige opgave zijn, waar vaak hulp bij nodig is. Gelukkig zijn er veel verschillende hulpmiddelen beschikbaar die dit makkelijker en comfortabeler maken. In deze blog bespreken we verschillende soorten steunkous hulpmiddelen, waaronder de EaseSock™, en hoe deze kunnen bijdragen aan een betere ervaring met het aantrekken van steunkousen.

Steunkous Aantrekken

Het aantrekken van steunkousen kan een dagelijkse uitdaging zijn, vooral voor mensen met beperkte mobiliteit, maar ook voor mensen die last hebben van hun rug of handen. Deze hulpmiddelen zijn namelijk ontworpen om de druk op de handen en vingers te verminderen en zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de kous over de voet en het been.

Hulpmiddelen zoals de EaseSock™ van Vintos maken dit veel gemakkelijker en comfortabeler. Door het gebruik van deze hulpmiddelen wordt de kans op beschadiging van de kousen verminderd en wordt het aantrekken van steunkousen weer een eitje, twee pluspunten die zorgen voor besparing en minder pijn.

Steunkousen Aantrekken Binnenstebuiten

Naast steunkousen aantrekken met een hulpmiddel kan het voor sommige mensen ook helpen om steunkousen binnenstebuiten aan te trekken. Dit kan gedaan worden door de kous voor het aantrekken op te rollen en vervolgens vanaf de tenen uit te rollen over de voet, hierdoor heb je geen moeite meer met het strakke gedeelte van de sok, die normaal lastig op te trekken is. Helaas kan door deze methode de steunkous wel sneller slijten, door het oprollen kan namelijk de rek er snel uitgaan en hebben de steunkousen al snel niet meer het effect dat ze horen te bieden.

Steunkous Hulpmiddel

Een steunkous hulpmiddel is ontworpen om het aantrekken van steunkousen eenvoudig te maken, zonder dat er veel inspanning bij nodig is. Deze hulpmiddelen worden vooral vaak gebruikt door mensen met beperkte mobiliteit of kracht. Vintos hiervoor de EaseSock™, dit steunkousen aantrekhulp is speciaal ontwikkeld om het aan- en uittrekken van steunkousen eenvoudig te maken.

Wat doet de EasySlide?

De EasySlide is een innovatief hulpmiddel dat een glad oppervlak biedt, waardoor steunkousen aan- en uitgetrokken kunnen worden. Hoewel de EasySlide veel wordt gebruikt, zijn er enkele nadelen die belangrijk zijn om te overwegen wanneer je zoekt naar een hulpmiddel om steunkousen aan te trekken. Ten eerste biedt de EasySlide niet de juiste stabiliteit en ondersteuning die nodig zijn voor mensen met ernstige mobiliteitsproblemen. Door het gladde oppervlak kan het aantrekken inderdaad gemakkelijker worden, maar het gebrek aan grip kan leiden tot ongelukken en valpartijen. Daarnaast is het materiaal vaak niet duurzaam genoeg, waardoor snelle slijtage oploopt en er op de lange termijn extra kosten gemaakt moeten worden.

Waar is een steunkous hulpmiddel voor geschikt?

Het gebruik van een steunkousen aantrekhulp kan de tijd en moeite die nodig is om steunkousen aan te trekken snel verminderen. Daarnaast is de EaseSock™ geschikt voor alle soorten steunkousen, zowel steunkousen met open tenen als met dichte tenen. Dicht zorgt voor een multi-inzetbaar hulpmiddel.

Multi-inzetbaar

Naast dat deze steunkousen aantrekhulp erg geschikt is voor het aantrekken van steunkousen, is dit hulpmiddel niet alleen geschikt voor steunkousen. Dit hulpmiddel kan ook gebruikt worden om normale kousen aan te trekken, maar bijvoorbeeld ook voor je kniebrace, wanneer dit lastig is door bijvoorbeeld dikke enkels.

Wat raden wij aan?

Het gebruik van steunkous hulpmiddelen kan het dagelijks leven van mensen die steunkousen dragen al snel verbeteren. Van de innovatieve EasySock™ tot de aan het binnenstebuiten aantrekken van steunkousen, alles is mogelijk en doe vooral waar jij je fijn bij voelt. Investeer in de juiste hulpmiddelen en ervaar het verschil in comfort en gemak.

Heeft u vragen over welke producten het beste bij jouw behoeften passen? Bezoek de website van Vintos voor meer informatie of neem contact met ons op.

Terug naar blog