Waarom steunkousen met open tenen?

Waarom steunkousen met open tenen?

Vaak komen we de vraag tegen waarom onze steunkousen uitgerust zijn met open tenen, er worden veel grapjes over gemaakt, dat je geen koude tenen zal krijgen. Maar wat is de reden dat je steunkousen met open tenen moet dragen? En blijven je tenen wel warm?

Wanneer draag je steunkousen met open tenen?

Door de stevige compressie die de steunkousen leveren ervaren veel mensen het als hinderlijk wanneer ook de tenen afgesloten zijn. Door de open tenen zorgen de steunkousen niet alleen voor een betere bloedcirculatie, maar ook voor een comfortabele pasvorm. En de koude tenen? Dat komt zelden voor, maar als het voorkomt is dit natuurlijk erg vervelend, maar over onze steunkousen kunnen normale sokjes gedaan worden, zo ervaar je een goede steun zonder koude tenen, zonder dat het de functionaliteit verliest!

Met warm weer is het natuurlijk ideaal om open tenen te hebben, hierdoor kan je in de zomer nog steeds heerlijk op je lievelingsslippers lopen of kan je nog steeds je sandalen aantrekken tijdens het wandelen.

Steunkousen met dichte tenen

Steunkousen met dichte tenen kan zorgen voor irritaties en doordat het strak om de tenen zit kan dit zelfs zorgen voor complicaties, dit komt doordat de sok drukplekken bij de tenen geeft. Veel mensen hebben daarom meer baat bij open tenen. Mensen met lymfoedeem en/of diabetes mellitius zijn hier zelfs extra gevoelig voor en raden we ten strengste af om steunkousen met dichte tenen te nemen.

Steunkousen met open tenen

De steunkousen met open tenen raden we dus iedereen aan. Buiten dat het handig is wanneer je open schoeisel draagt is het ook beter en kan hetAnklesupporter voor minder irritaties zorgen dat dichte tenen. Maar ook werkt het goed tegen pijnlijke tenen, bijvoorbeeld voor mensen die lijden aan hallux valgus, hamertenen of andere vormen van pijnlijke tenen en afwijkingen. En natuurlijk zorgt het voor meer vrijheid van de tenen.

Doordat steunkousen normaliter al strak om de voet zit kan dit gevoel door de open tenen verminderd worden. Door dit pluspuntje en het geweldige comfort zullen steunkousen met open tenen een groot succes zijn!

Verdere voordelen

Door steunkousen met open tenen te dragen zal de bloedsomloop van voeten en benen naar het hart verbeterd worden. Hierdoor worden bloedproppen, spataders en andere pijn in de voeten en/of benen voorkomen. Daarom willen we een eind maken aan het taboe dat steunkousen alleen voor ouderen of zwangere dames zijn. Iedereen kan baat hebben bij het dragen van steunkousen, ze zorgen immers voor een unieke service van uw lichaam en gezondheid.

Hoezo zijn steunkousen goed voor de bloedsomloop?

Doordat de steunkous een gereguleerde druk uitoefent op de aderklep en de aders zal de bloeddoorstroming op een gezonde en goede werking bevorderd worden. Normaal wordt de doorstroming van het bloed zwakker wanneer het bloed verder wegstroomt van uw hart. Steunkousen zorgen voor een constante druk, dit zorgt voor een betere bloeddoorstroming en met deze functionaliteit dus op een betere gezondheid.

Steunkousen voor niet-medische klachten

Dat steunkousen niet alleen voor medische klachten zijn is dus een feit, maar bij wat voor mensen met niet-medische klachten heeft het nog meer nut? Bij beroepen dat je veel moet staan, zoals kapper, of wanneer je juist veel zit kan dit klachten in de voeten en benen veroorzaken. Dit komt doordat de kuitspierpomp dan te weinig gebruikt wordt, terwijl deze spier een heel belangrijke rol speelt in de afvoer van bloed en afvalstoffen. De kleppen in de bloedvaten worden wijder, doordat de druk toeneemt. Dit zal leiden tot een onvoldoende afvoer van bloed, hierdoor kan het zijn dat je voeten vocht en afvalstoffen ongewenst opslaat.

Wat raden wij aan?

Wij raden ten alle tijden aan om steunkousen met open tenen te nemen, veel mensen verwachten dat dit geen comfort levert, maar dit blijkt juist andersom te zijn. De open tenen zorgen voor een goede, comfortabele sok met genoeg bewegingsruimte en een verbetering van de bloedsomloop.

Ankle supporter