Moet je rusten met hielspoor?

Moet je rusten met hielspoor?

Hielspoor kan een vervelende en hardnekkige aandoening zijn die veel pijn en ongemak veroorzaakt, vooral tijdens het lopen of staan. In dit artikel bespreken we of rusten een effectieve manier is om hielspoor te behandelen en verkennen we de voordelen van hielspoor sokken. Daarnaast delen we hielspoor sok ervaringen van gebruikers en geven we praktische tips voor het verlichten en voorkomen van hielspoor.

Wat is hielspoor?

Hielspoor, medisch ook wel bekend als fasciitis plantaris, ontstaat door een ontsteking van de peesplaat onder de voet. Dit kan leiden tot scherpe pijn in de hiel, vooral bij de eerste stappen na het opstaan. De aandoening wordt vaak veroorzaakt door overbelasting, slechte schoenen, overgewicht of langdurig staan.

Symptomen van hielspoor:

 • Pijn in de hiel: Dit is vaak het eerste teken van hielspoor. De pijn kan scherp en stekend zijn, vooral na rustperiodes zoals 's ochtends na het opstaan.
 • Ontsteking en zwelling: Naast pijn kan er sprake zijn van zwelling en roodheid in de hiel, wat wijst op een ontsteking van de peesplaat.
 • Stijfheid: Veel mensen ervaren stijfheid in de voet, vooral na lange periodes van zitten of liggen. Dit kan ervoor zorgen dat de eerste stappen van de dag erg pijnlijk zijn.
Moet je rusten met hielspoor

Moet je rusten met hielspoor?

Rusten speelt een cruciale rol bij het herstel van hielspoor. Veel mensen krijgen namelijk hielspoor door overbelasting. Door rust te nemen, vermindert de druk en spanning op de peesplaat, waardoor de ontsteking kan afnemen. Hier zijn enkele redenen waarom je moet rusten met hielspoor:

 • Vermindering van ontsteking: Door de voet rust te geven, kan de ontsteking in de peesplaat afnemen, wat de pijn vermindert.
 • Voorkomen van verdere schade: Rust voorkomt dat de peesplaat verder beschadigd raakt door overbelasting.
 • Bevordering van genezing: Het lichaam heeft tijd nodig om te genezen. Rust geeft het lichaam de kans om beschadigd weefsel te herstellen.

Hoeveel rust is nodig? Dit varieert per persoon, maar over het algemeen wordt aanbevolen om gedurende enkele weken tot maanden voldoende rust te nemen, afhankelijk van de ernst van de hielspoor. Het is niet altijd even makkelijk om rust te houden, ondanks dat moet je rusten met hielspoor om het herstel te bevorderen. Naast dat je moet rusten met hielspoor is het ook belangrijk om verschillende oefeningen te doen om je voeten niet lui en slap te maken.

Naast het verminderen van de druk op de hielen is het ook belangrijk om niet te lopen op blote voeten, vooral een harde ondergrond zorgt voor een zware belasting voor de hiel en zeker voor de ontsteking.

Op een zachte ondergrond kan het juist weer wel positief werken om met blote voeten te lopen. Bijvoorbeeld in de tuin over het gras, of in het losse zand op het strand. Op deze manier worden de voetspieren op een natuurlijke wijze gestimuleerd en tegelijkertijd toch gedempt.

Moet je rusten met hielspoor

Hoe kunnen hielspoor sokken helpen voor rust?

Hielspoor sokken zijn speciaal ontworpen om ondersteuning en compressie te bieden aan de voetboog en hiel, wat helpt bij het verlichten van pijn en het bevorderen van genezing. Deze hielspoor sokken werken op verschillende manieren:

 • Compressie: De sokken zorgen voor compressie rond de voet en hiel, wat helpt bij het verminderen van de ontsteking en zwelling.
 • Ondersteuning: Hielspoor sokken bieden extra ondersteuning aan de voetboog, wat helpt om de druk op de peesplaat te verminderen.
 • Demping: Veel hielspoor sokken hebben ingebouwde gelkussens of extra demping, wat helpt om schokken te absorberen en pijn te verminderen.

Voordelen van hielspoor sokken:

 • Verminderen van pijn en ongemak
 • Versnellen van het genezingsproces
 • Voorkomen van verdere schade
 • Verbeteren van het loopcomfort

Ook wanneer je gebruikt maakt van hulpmiddelen voor hielspoor, zoals hielspoor sokken moet je rusten met hielspoor. Wanneer je blijft doorgaan met je dagelijkse bezigheden is de kans groot dat je andere blessures oploopt, doordat je een verkeerde houding of looppatroon aanneemt om de pijn te verminderen. Uiteindelijk kan dit leiden tot compensatieblessures in andere delen van je lichaam, zoals in je knieën, heupen of de rug.

Moet je rusten met hielspoor

Hielspoor sok ervaringen

Veel verschillende gebruikers zijn erg lovend over de werking van het dragen van hielspoor sokken. Daarom nemen we je mee in een aantal ervaring van klanten die we hebben geholpen door de hielspoor sok.

Onze hielspoor sok ervaringen

 • Gemma: “Geen zere voeten meer. Heel blij mee, gelijk een 2de paar gesteld.”
 • Janna: “Echt hele fijne sokjes geen pijn in voeten meer super”
 • Marian: “Werkt goed tegen mijn hielspoor, ik ben er tevreden mee”

Zo zien we dat onze hielspoor sokken veel positieve ervaringen biedt aan de gebruikers. Meer weten over de hielspoor sok ervaringen? Bekijk dan de ervaringen van onze klanten.

Wat raden wij aan?

Ondanks dat het soms lastig is, moet je rusten met hielspoor. Zorg voor voldoende rust en gebruik hulpmiddelen die de pijn en ontsteking in de hiel kunnen verminderen. Zo kan een speciale sok hielspoor verminderen. Daarnaast hebben we je een aantal hielspoor sok ervaringen laten zien van onze klanten, heb je nog twijfels of kunnen we jou ergens mee helpen? Neem dan gerust contact!

Terug naar blog