Waarom steunkousen dragen

Steunkousen met koperdraad

Sokken met koperdraad

Waarom sokken met koperdraad?

Koperen sokken bevatten koper nano-deeltjes die zijn verwerkt in de sok. Deze koperen deeltjes worden uit de sok overgebracht op de
huid en nagels. Hierdoor zal de bloedcirculatie in je voeten worden verbeterd, afvalstoffen worden beter afgevoerd en je krijgt minder last van zweetvoeten. Wist je dat koper je gezondheid bevordert, schimmels, virussen en bacteriën doodt?

Wanneer draag je sokken met koperdraad?

Wanneer je last hebt van spataderen, of je loopt een verhoogt risico op trombose, zijn deze sokken uiterst geschikt. Maar ook wanneer je veel vocht vasthoudt in je onderbenen, dit komt vaak voor tijdens een zwangerschap.

Ook patiënten met diabetes hebben veel baat bij deze koperen sokken. Uit onderzoek is gebleken dat één op de vier diabetespatiënten last krijgt van voetproblemen. Hierbij ontstaat vaak een verhoogd risico op wonden op de onderbenen en/of voeten.

Bij diabetes is er ook een verhoogde kans op schimmelnagels. Dit komt door het verhoogde bloedsuikergehalte, die door ziektekiemen worden gebruikt om te overleven. Het effect van deze sokken kan verschillen van persoon tot persoon. Schimmelnagels zijn in het algemeen lastig te behandelen, maar er zijn veel mensen die bij deze sokken met koperdraad toch al enige verbetering ondervinden en minder last hebben van schimmelnagels.

Het fenomeen van Raynaud

Bij het fenomeen van Raynaud, ofwel het syndroom van Raynaud, is een aandoening die invloed heeft op de bloedvaten. Dit wordt gekenmerkt door aanvallen van vasospasme, meestal in de vingers en tenen. Deze aanvallen van vasospasme komt voor uit het tijdelijk vernauwen van de bloedvaten. Door deze vernauwingen vermindert de bloedtoevoer naar de vingers en tenen, waardoor deze wit, gevoelloos en koud worden. Deze aanvallen kunnen van enkele minuten, tot enkele uren duren en worden vaak getriggerd door stress of koude temperaturen. Het dragen van medische sokken met koperdraad zorgt voor een verbeterde afvoer van afvalstoffen, dit komt door de toegenomen bloedvoorziening die deze koperen sokken met zich meebrengt.

Waarom hebben deze sokken geen tenen?

Meer lezen

AnkleSupporter™ | Compressiesokken 1+1 Gratis

Meer informatie

5000+ klanten ⭐

Meer dan 5000 tevreden klanten gingen jou voor en hebben kunnen genieten van de AnkleSupporter™ Compressiesokken!