Wat te doen aan hielspoor?

Hielspoor, ook wel bekend als fasciitis plantaris, is een veelvoorkomende oorzaak van hielpijn. Het wordt veroorzaakt door een ontsteking van de peesplaat onder de voet, meestal als gevolg van overbelasting. Gelukkig zijn er verschillende manieren en behandelingen om de pijn te verlichten en het herstel te bevorderen, want wanneer je last hebt van hielspoor, wil je altijd in 1 dag van je hielspoor af zijn.

In 1 dag van je hielspoor af

Om in 1 dag van je hielspoor af te komen hebben wij verschillende manieren gevonden. In onze nieuwste blog nemen we je mee in de mogelijkheden en oplossingen. Hielspoor kan flinke pijn veroorzaken, vooral bij de eerste stappen na het opstaan. Gelukkig hebben we een aantal effectieve manieren om de pijn snel te verminderen en herstel te bevorderen.

Lees meer

Anklesupporter™

Hielspoor sok; waar te koop?

Een hielspoor sok is een goede oplossing voor wanneer je last hebt van hielspoor. Door sokken te dragen wordt de pijn verlicht, doordat er ondersteuning en compressie in de voetboog en hiel geboden wordt. Deze hielspoor sokken zijn te koop bij ons!

Bekijk nu

Heels™

Hielspoor zooltjes; waar te koop?

Naast hielspoor sokken zijn hielspoor zooltjes ook een goede oplossing. Door de gelzooltjes in je schoenen te leggen wordt bij elke stap de schok gedempt, waardoor je al snel minder pijn zal ervaren. Deze hielspoor zooltjes zijn gewoon bij ons te koop!

Bekijk nu

Sporten met hielspoor

Het sporten met hielspoor kan een moeilijke opgave zijn. Zorg dus dat je goed oplet op om verdere pijn en schade te voorkomen. Daarom is het belangrijk om voor het sporten goed op te warmen, rustig te beginnen en sportactiviteiten met veel impact op de hiel, zoals springen te vermijden. Hierin zijn goede schoenen en dempende hielspoorzooltjes een goede oplossing om deze impact zo min mogelijk pijn te laten doen. Kijk daarnaast naar sporten die minder belastend zijn, zoals fietsen en zwemmen. Rust nemen bij pijn en eventueel afvallen bij overgewicht kan de belasting op de hielen verminderen voor tijdens het sporten met hielspoor.

Heelsolution™

Gelsokken hielspoor

Gelsokken zijn speciaal ontworpen sokken met gelkussens aan de binnenkant. Door deze gelsokken wordt er extra demping en ondersteuning geboden aan de voetboog en hiel, wat ideaal is voor mensen die last hebben van hielspoor.

Bekijk nu