Reissokken voor een comfortabele reis

De vakantie is begonnen, je gaat op reis en moet lang in de auto of in het vliegtuig zitten. Er is dan niks zo vervelend als ongemakkelijke benen of voeten. Hierbij kunnen reissokken of vliegtuigsokken goed helpen. Deze reiskousen zijn speciaal ontwikkeld voor wanneer je lang stilzit, bijvoorbeeld in het vliegtuig, of in de auto. Hierbij kan het dragen van reiskousen een aangename oplossing zijn, niet alleen vermindert het de irritaties van ongemakkelijke benen, ook vermindert het de kans op reizigerstrombose en andere ongemakken.

Reissokken voor een comfortabele reis

Waarom speciale reissokken?

Tijdens het reizen zit je vaak lang stil in een vaste houding met gebogen knieën. Hierdoor hoeven de spieren in je kuiten minder hard te werken. Dit zorgt ervoor dat het lichaam harder moet werken om het bloed van onder in je lichaam, weer naar het hart te pompen. Hierdoor kan je last krijgen van irritaties aan je benen, maar ook opgezwollen enkels en benen kunnen hierbij voorkomen.

Wat is het nut van reissokken?

De vliegtuigsokken, oftewel de reissokken, zorgen voor een constante druk rond je enkel en het onderbeen. Deze druk zorgt ervoor dat de bloedcirculatie aan de onderkant van je lichaam wordt bevorderd. Op deze manier worden vermoeide, zware en opgezwollen enkels en benen voorkomen. Maar ook ergere klachten worden door het dragen van reissokken voorkomen, zoals reizigerstrombose. Tijdens het vliegen ontstaat er namelijk een verhoogde kans op reizigerstrombose, deze kans kan verminderd worden door reissokken te dragen tijdens de vlucht, maar ook oefeningen kunnen dit verminderen. Niet alleen wordt de bloedcirculatie verbeterd, maar ook zal vochtafvoer van de benen en voeten worden gestimuleerd.

Echter zal de kans op kramp worden geminimaliseerd. Je benen blijven langer fit tijdens een lange reis. Hierdoor ervaren veel mensen reizen niet meer als iets vervelends en spannends, maar iets dat ook rustig kan, zonder irritaties en met een goed gevoel.

Hoe zitten reissokken?

De reissokken zitten goed strak om de voeten en enkels. Hierdoor wordt de bloedtoevoer naar de benen bevordert en het afvoeren van afvalstoffen, overtollig vocht en zuurstofarm bloed sneller gedaan. Dit voorkomt dat de enkels en onderbenen gaan opzwellen, vermoeid of zwaar aan zullen voelen na langere tijd.

Wat zijn vliegtuigsokken?

Vliegtuigsokken zijn hetzelfde als reissokken, ze hebben een comfortabele druk op de onderbenen om dus de bloedtoevoer te verbeteren en afvalstoffen sneller uit je lichaam te filteren.

Uiteraard zijn vliegtuigsokken niet alleen bedoeld voor in het vliegtuig, ook in de auto, bus of trein kunnen deze sokken goed van pas komen. Dus heb je snel last van rusteloze benen, vocht in je enkels of andere klachten rondom de onderbenen? Probeer dan zeker eens reissokken!

Wat is het verschil tussen reissokken en compressiekousen?

Zowel steunkousen, als compressiekousen kunnen tijdens de reis gedragen worden. Door de constante druk bevorderen alle typen de doorstroming van je bloed. De Anklesupporter van Vintos is daarom een uitstekende uitkomst. Met onze reissokken geniet je van optimaal comfort. Onze reissokken zijn uitgerust met open tenen, dit zorgt voor een nog betere doorbloeding. Wil je hier meer over weten? Lees dan onze blog: Waarom steunkousen met open tenen? Verder zijn onze reissokken ideaal om in de schoen te dragen, maar wanneer je er liever nog een normale sok overheen trekt, is dit ook geen enkel probleem!

Ankle supporter