Steunkousen wassen doe je zo!

Vaak zien we bij Vintos de vraag voorbijkomen op welke manier steunkousen het beste gewassen kunnen worden. Om de functionaliteit van je steunkousen zo lang mogelijk te behouden moet je er met zorg mee omgaan en goed opletten bij het wassen, maar ook het drogen van de steunkousen. Steunkousen wassen is makkelijk, maar je moet wel weten op welke manier je het moet doen.

Hoe moet ik mijn steunkousen wassen?

Het is belangrijk om je steunkousen goed te onderhouden en dus ook te wassen, bij voorkeur zelfs dagelijks. Dit is erg belangrijk om te zorgen dat je geen last krijgt van andere problemen, zoals stinkende sokken, maar in het ergste geval kan dit zelfs leiden tot dat je voeten niet meer in staat zijn om zichzelf te herstellen.

Ga zorgvuldig om tijdens het wassen met de steunkousen. Maak daarom gebruik van een fijn wasprogramma van 30° C of was desnoods de steunkousen met de hand. Maak tijdens het steunkousen wassen alleen gebruik van fijnwasmiddel.

Maak geen gebruik van wasverzachters, omdat dit de poriën van de steunkousen kan verstoppen. Hierdoor zullen de vezels gaan klitten en zal de werking van de steunkousen sneller minder worden en zullen de steunkousen dus sneller slijten.

Kunnen de steunkousen gewoon in de wasmachine?

Steunkousen kunnen gewassen worden door ze gewoon in de wasmachine te stoppen, wel adviseren wij om de steunkousen in een wasnetje te doen. Op deze manier zullen de kousen minder snel slijten en kunt u langer profiteren van het nut van uw steunkousen.

Kunnen steunkousen in de droger?

Nee! Stop je kousen nooit in de droger, doordat er elastaan in steunkousen verwerkt zit is hitte heel slecht voor de kousen. Elastaan is een soort elastiek en kan niet tegen hitte, hierdoor zal de werking van de steunkousen afnemen en zal je snel merken dat ze niet meer zo goed hun werk doen als eerst.

Leg daarom de steunkousen na het wassen ook niet in de zon, op de verwarming of voor de kachel, dit zal hetzelfde effect hebben als dat u ze in de droger stopt.

Hoe laat ik snel mijn steunkousen drogen?

De snelste manier om uw steunkousen op een verantwoorde manier te laten opdrogen is eigenlijk een erg simpele oplossing. De eerste manier is door de steunkousen in een handdoek te rollen, druk daarna rustig op de handdoek, zodat het vocht eruit gedrukt wordt. Let op, wring de handdoek niet, want hierdoor kan de werking afnemen en zullen de kousen sneller slijten.

De tweede manier is om een handdoek over bijvoorbeeld een stoel te hangen en vervolgens de steunkousen weer over de handdoek te hangen. Op deze manier duurt het langer dan op de eerste manier, maar is zeker zo effectief. Ook kunnen de sokken niet beschadigen op deze manier en daarom is dit ook volkomen veilig.

Wat moet ik niet doen tijdens steunkousen wassen?

We hebben het nu gehad over het drogen en wassen van de steunkousen, maar waar moet je op letten en wat moet je écht niet doen bij het steunkousen wassen?

De steunkousen niet chemisch reinigen. Op deze manier wordt de steunkous aangetast door de chemische stoffen die dit reinigingsmiddel bevat. Hierdoor zal wederom de effectiviteit van de steunkousen weer sterk afnemen en zullen ze snel slijten.

Ook het vermijden van chloor is erg belangrijk, let dus op dat je de steunkousen niet wast met chloor, of op een andere manier in aanraking komt met chloor of zout water. Zodra dit gebeurt probeer dan uw steunkousen uit de buurt te krijgen, zodat ze niet verder in aanraking zullen komen met chloor of zout water. Hierdoor zal uw steunkous sneller slijten en het doel van de kousen snel afnemen.

Steunkousen strijken

Het strijken van steunkousen na het wassen raden wij ten strengste af. Door de hitte van de strijkbout zal het elastaan warm worden, hierdoor rekt dit elastische materiaal uit en zullen je steunkousen niet meer de functie bieden die je er eigenlijk van hoort te verwachten.

Wij raden bij Vintos dus aan om goed op te letten hoe je steunkousen het beste kunt wassen. Steunkousen wassen is helemaal niet lastig, maar je moet goed opletten of je het juist doet, omdat je anders de functionaliteit van je sokken dus snel af kan nemen, zonder dat je het zelf waarschijnlijk door hebt. Pas daarom goed op met warmte en stop ze dus zeker niet in de droger.

Wat doen compressiekousen