Wat zijn diabetes sokken?

Het aantal diabetespatiënten is in de afgelopen jaren flink toegenomen. Mensen met diabetes staan erom bekend dat ze zeer gevoelig zijn en snel verwondingen op kunnen lopen. Diabetes sokken worden door steeds meer mensen met diabetes gedragen, maar wat zijn diabetes sokken en hoe werkt het precies?

Wat doen diabetes sokken?Wat zijn diabetes sokken

Diabetes sokken zijn sokken die speciaal zijn ontwikkeld om de doorbloeding te verbeteren en te zorgen dat er minder vocht in de voeten wordt opgeslagen. Niet alleen mensen met diabetes dragen deze sokken, maar ook mensen met kwetsbare of gevoelige voeten.

Hier moet je op letten bij diabetes sokken

Iedereen heeft natuurlijk zijn of haar persoonlijke voorkeur bij sokken, de een vindt het fijn als ze wat losser zitten, terwijl de ander graag strakke sokken wil dragen. Diabetes sokken worden gemaakt zonder elastiek en hebben een goede pasvorm. De sokken worden op een speciale manier gemaakt met een drukvrije boord, deze boord zorgt ervoor dat de sok niet strak zit. Wanneer sokken wel naden hebben kan dit langs de huid gaan schuren, hierdoor kunnen blaren ontstaan bij diabetespatiënten.

Risico’s voor mensen met diabetes

Voeten van mensen met diabetes zijn extra gevoelig, hierdoor kunnen bij lichte aanrakingen of knellingen al wondjes en irritaties ontstaan. De voeten zijn een plek waar veel bacteriën zitten, deze kunnen veel schade aanrichten wanneer er wondjes op de voet ontstaan. Het is daarom van belang om de juiste diabetes sokken te dragen, waarbij je het prettig vindt om ze te dragen.

Let ook altijd op met het lopen op blote voeten als je diabetes hebt. Dit vergroot de kans op wondjes, wat kan leiden tot bacteriële infecties. Neem daarom bij voorkeur altijd sokken die goed passen. Op deze manier voorkom je onnodige wondjes en andere problemen. Bij voorkeur is het belangrijk om diabetes sokken te dragen, deze zijn speciaal gemaakt om deze problemen te verhelpen.

Voordelen van diabetes sokken

Om je nog even alle voordelen van de diabetes sokken te laten zien hebben we alles nog even opgesomd:

  • Naadloos, hierdoor ontstaat er geen wrijving en een minder grote kans op wondjes en blaren;
  • Knelt niet, diabetes sokken knellen niet, dit zorgt voor een comfortabele pasvorm zonder dat er druk ontstaat;
  • Verbeteren de doorbloeding;
  • Vermindert de opslag van vocht in de voeten;

Wat is het verschil tussen normale sokken en diabetes sokken?

Wat zijn diabetes sokkenHet klinkt natuurlijk allemaal als een magisch product, maar wat is het uiteindelijke verschil tussen normale sokken en diabetes sokken? Het grootste verschil is de elasticiteit, normale sokken zijn erg elastisch en kunnen vaak voor meerdere maten tegelijk gedragen worden, waardoor het voor verschillende groottes past. Diabetes sokken zijn juist niet elastisch, hierdoor zijn deze sokken minder strak en zitten ze ook comfortabeler. Ook zit er verschil in de naden, bij een diabetes sok zijn de naden plat en deze geven geen druk. Let daarom op dat diabetes sokken altijd naadloos zijn. In tegenstelling tot normale sokken zal je bij diabetes sokken veel minder last hebben van wondjes, irritaties, blaren en ontstekingen aan de voeten.

Wat is de prijs van diabetes sokken?

De prijzen van diabetes sokken lopen erg uiteen, het ligt er ook maar net aan op welke website je ze haalt. Zo zijn deze sokken vaak rond de 20 euro, maar er zijn ook goedkopere en duurdere in de markt. Wij raden aan om puur naar kwaliteit te kijken, het gaat immers om je lichaam en hier wil je goed mee omgaan. Let daarom goed op de specificaties en op de betrouwbaarheid van de website.

Raden wij diabetes sokken aan?

Wij raden het dragen van diabetes sokken zeker aan, niet alleen vermindert het dergelijke klachten zoals vocht, ook zorgen de sokken ervoor dat de doorbloeding beter wordt en er minder kans is op wondjes, blaren en uiteindelijk dus ook verschillende infecties. We raden niet alleen diabetespatiënten aan om deze sokken te dragen, maar ook mensen met kwetsbare en gevoelige voeten kunnen veel baat hebben bij deze sokken.

Ankle supporter