Wat is een steunkouspistool

Wat is een steunkouspistool?

Dat wereldwijd steeds meer mensen steunkousen dragen is een feit, tegenwoordig dragen niet alleen oude mensen deze nog, maar ook mensen die gaan sporten, wandelen, fietsen of voor de verbetering van de bloedsomloop. Het aantrekken van steunkousen kan voor veel mensen nog wel eens een lastige opgave zijn, steunkousen zitten natuurlijk erg strak, voor goede ondersteuning en comfort. Om het aantrekken te vergemakkelijken is er een speciaal steunkouspistool ontwikkeld. Met dit pistool kun je zonder hulp je steunkousen aantrekken en kan je de dag er mee door!

Hoe werkt een steunkouspistool?

Een steunkouspistool is een elektrisch hulpmiddel die niet alleen helpt met het aantrekken van steunkousen, maar ook met het uittrekken van steunkousen. Wanneer je het steunkouspistool gebruikt kun je zonder inspanning de stevige sok om u voet/been krijgen.

Voordelen van een steunkouspistool

Door een steunkouspistool aan te schaffen kun je al snel tientallen euro’s besparen op huishoudelijke hulp die normaal de steunkousen aan komen trekken en hoef je niet meer te wachten totdat ze aanwezig zijn. Het steunkouspistool is niet alleen voor mensen die moeite hebben met het aan- en uittrekken van de steunkousen, zelfs voor mensen met volledig verlamde benen is dit dé oplossing.

Dat er een groot tekort is aan personeel is landelijk een feit, hier valt ook zorgpersoneel onder. Door een steunkouspistool te gebruiken zal dit daarom ook gelijk leiden tot een mindere belasting voor zorgmedewerkers.

Nadelen van een steunkouspistool

Buiten dat het steunkouspistool veel voordelen met zich meeneemt heeft het natuurlijk ook enkele nadelen. Zo moet een steunkouspistool op maat gemaakt worden en kost het al snel €800-€1.000 om er een te laten maken. Dat het zorgpersoneel minder werkdruk krijgt is voor hen uiteraard erg fijn, maar misschien is dit voor u juist een minpunt, veel mensen waarderen de hulp die ze krijgen en ze kijken vaak uit naar het moment dat de zorg medewerker langskomt om een kleine babbel te maken.

Ook moet u goed opletten dat een steunkouspistool een elektrisch apparaat is, hier kunnen natuurlijk mankementen bij komen kijken en het mag niet in aanraking komen met water.

Het steunkouspistool in gebruik

De werking van een steunkouspistool is bij alle merken anders, kijk daarom vooraf goed hoe het gebruikt moet worden. Doordat dit per merk verschillend kan zijn dient u goed op te letten dat u het juiste model opzoekt, wanneer u hier zelf niet aan uit komt kunt u altijd uw zorgmedewerker om hulp vragen.

Wat raden wij aan?

Het gebruik van een steunkouspistool kan voor iedereen anders zijn, overleg daarom voor de aanschaf altijd met uw zorgmedewerker of diegene het ook een goed plan vindt. Wanneer jullie er beide positief over zijn kunt u het steunkouspistool aanschaffen. Waar wij wel erg positief over zijn is de prijs, ook al lijkt het op het begin aan de hoge kant, het weegt niet op tegen de maandelijkse kosten van zorgpersoneel die bij u langskomt of waar u langsgaat.

Wat doen compressiekousen